Familjepastor?

Ja hörrni, jag kan vara den sämsta bloggaren som suttit framför en dator, men när dagarna är fyllda med praktik och andra roligheter så prioriterar jag dem framför att sätta mig framför datorn, har kommit på att jag mår bättre av det.

Planeringen står i stortsett still, blommfrågan är inte löst än, inte maten eller tårtan heller. men det kommer det är jag övertygad om. Sedan måste vi ju självklart fixa nya kläder till Herr Johansson också, för som Peter Pan vill han inte se ut.

Men nu har vi fått reda på vilken präst och kantor vi ska ha, det blir samma präst som har både döpt och konfirmerat Tomas, dessutom konfirmerat min kära svärfar och Vigt den samme med svärmor, så man skulle ju kunna säga att det är familjepräst. Men nu skall vi tillbaka till den kyrkan där han började med att konfirmera Svärfar (tror jag) så från Högsäters stora pampiga kyrka vidare ut till Rännelandas mindre och mysigare kyrka. Som de lantisar vi är kan det vara farligt att ta sig ut till tätorterna där husen ligger närmre varandra än 500 meter!

Idag står påtning i trädgården på schemat, lite påt i växthuset som min svärmor har hjälpt mig med och senare Jogging och en ev. ridtur. Idag skall vi vara effektiva! Jag skall desutom läsa igenom Roberth`s uppsats och få lite hjälp med min så att vi båda är redo för examinationen och sedan Sommarlov!

/ Frida

Back on track

Nej, jag är inte död. Men vårt internet har varit. Nu är jag dock tillbaka igen men friska tag!

Klänningen har kommit och den var inte riktigt som jag hade tänkt mig, men ju mer jag hade på mig den och tittade desto nöjdare blev jag! Den blev kanske inte som jag tänkt mig från början, den blev bättre! Jag kommer känna mig som en prinsessa när den dagen kommer. Med Tomas kläder blev det dock lite värre. Först och främst har de någ en annan syn på mossgrönt i Kina än vad vi har här. Kläderna kom i peter pan grönt, inte så snyggt. Slipsen såg ut som slipsar mest brukar, Men västen! Det var inte en väst utan en tjusig dambolero som kom till Tomas. Han tittade skeptiskt på den och undrade om han skulle ha dn på sig. Det blir att åka och köpa/hyra/sy kläder till Tomas här hemma istället.

Idag har vi fått reda på vilken Präst vi ska ha, och även vilken Kantor. Nu sla vi bestämma vilka psalmer vi vill ha. Är det någon som har någon idé så mottages de gärna! De enda Sommar psalmerna jag kan komma på är I denna ljuva sommar tid, den blomster tid just för tillfället. Hjälp oss gärna!

Nu ska jag skriva på mitt examinations arbete som behöver bli klart snart.

/ Frida

Maj 19, 2010

Götet var platsen jag befann mig på igår. Efter att Charlotta varit i Australien i två år är hon äntligen hemma på en kort visit och Jag, hon och Sandra kunde träffas igen. De tre musketörerna! Vad härligt det var att träffa er min damer. Jag skulle kunna skriva rade, meningar om hur härliga jag tycker att ni är och hur mycket jag saknat oss. Men det hoppas jag att ni förstår ändå.

Underkläderna till dagen D inhandlades, nu ska jag lägga dem i säkert förvar så att jag kan plocka fram dem om två månader igen. Lite smink produkter till smikningen köpte jag också. Och presenter. För idag är inte bara en vanlig Onsdag, utan också allra käraste systers 23.e Födelsedag! Grattis Malin! Samma sak gäller för dig som för de ovanstående brudarna. Jag hoppas du vet vad du betyder för mig utan att jag sätter det på pränt här. Stort grattis på din dag!

Klännningen är fortfarande utom synhåll, men jag väntar med spänning. Den som väntar på något gott... Men idag MÅSTE den komma! eller i morgon.

Idag blir det praktik hela dagen och senare skall ajg kanske påta i växthuset med min svärmor om tid finnes. SJälvklart ska jag hinna med några aerobic steg också, det ska sätta sig!Jag och mina vapendragare i en fotoautomat i Götet. Härliga dag!Syster för nästan 1 år sedan.

/ Frida

Sista dagen med gänget

Somnade som en stock igår efter att ha lyssnat på Arn, prkatiskt när man pker långt att ta med sig en bok att lyssna på lika så när man ligger ensam på ett hotelrum. Jag hade kunnat bo med någon av de andra på kursen, men jag har gjort det tidigare. Och det var JOBBIGT. Så unnar jag mig faktiskt eget rum. Det känns ju lite lyxigt att bo påhotel, men det är inte alls samma sak när man ligger ensam på rummet. Hotel är alltid bäst när man har någon man tycker om med sig.

Håll tummarna för mig nu! Jag är NERVÖS! Men det värsta som kan hända är att det går åt helvete. Troligtvis kommer jag aldrig träffa någon här igen, möjligen en från uddevalla, men det kan jag leva med!

V-steg
Knä upp
Knä upp m. kick
jacks x2
locks x2
grapevine

Inga problem va? låter svårare att instruera än vad det ser ut. Mor syster och ni andra som känner er manade(Mamma och Malin har inget val) i sommar blir det Aerobics!

Nu, Frukost!

/ Frida

Den har kommit!

Sitter på hotellrummet i Jönköping nu. Oj vad mycket jag har lärt mig! Just nu snurrar tankar runt i mitt huvud, grund ettor, vänster fot först, armar, tecken vinegrapes och allt vad det heter. I sommar blir det Aerobics varvat med bröllop, hästar och Jobb. jag tror jag kommer ha att göra!

Fick sms förut, min klänning har kommit till Sverige! Om en vecka kanske jag har den hemma och får prova MIN brudklänning! Då kommer det nog kännas som att det är verkligen på riktigt. Än så länge ligger ju allt på planeringsstadiet, allt vi vet är att vi har kyrka, fotograf och frisör, meninget är ju FÄRDIGT än. Mer än min klänning! Spännnade! Jag får se om jag bjuder på någon bild, lite vill jag ju faktiskt ska komma som en överaskning på den stora dagen för de som kommer dit. så jag tror att jag suger på just den detaljen. Men bukett och hår förslag kommer jag dela med mig av när tiden lider.

NU ska jag öva lite på mitt examinerings block för morgondagens "stora prov". det kommer bli nervöst, det är ett som är säkert.

/ Frida

Landat

Nu har jag äntligen landat i vardagen igen. det tog sin lilla tid efter hippan, men nu så! back in the game!

Sitter i soffan och kollar på förhäxad medan jag väntar på att Tomas skall vakna. I morgon åker jag till Jönköping för att gå en aerobics utbildning för Friskis och Svettis. Alltid roligt att komma bort lite ibland, bo på hotell och äta god frukost.

Bröllopsplaneringen står STILL, vi har fatnad på maten, två olika åsikter men nu lägger jag över bollen hos Herr Johansson så får vi se vart vi landar, efter helgen ska vi i alla fall vara ett steg närmare ett beslut.

Roligt att se att det fanns många åsikter om "cake-toppers" kant-paret var en överväldigande favorit hos många, vi får se vilken det blir i slutändan.

Nu blir det frulle! kommer nog mer updatering i Helgen när jag blir ensam på rummet.

/ Frida

Överrumplad!

Satt intet ont anande hemma på frdagmorgonen och hade ätit frukost, väntade på att Syster skulle komma och lämna av Oliver som vi skulle vara barnvakt till i helgen. Ser massa folk utanför och tror att det är grannarna eller möjligtvis Tomas släkt som är på promenad melloan husen. Hälsar malin och Oliver med "Vad många ni var". Och sedan var det glömt, lekte med Lilleman i någon minut till hela huset är FYLLT med mina härliga brudar!! Det tog ett tag innan ijag fattade vad som hände, och paniken spred sig i hela mig. MÖHIPPA!!

Vilken dag!!

Fick på mig en snygg "blivande brud" outfit och sedan en packningslista och en flaska med skumpa. Det var bara att sätta igång med  packningen, nekades en dusch och sedan bar det iväg! Temat för dagen var "Fotograf från nu till då" Under dagen fick jag olika uppdrag med saker som jag skulle fotografera som rörde mig och Tomas eller bara en av oss. Men innan de började bar det iväg till Göteborg väl där. belv det en härlig dag med mycket skratt, dricka, god mat, galna(lagom) uppdrag, stripaerobics, restaurang, studiosminkning och nattklubb.

Skulle kuna skriva hur mycket som hellst om dagen, men måste nog smälta det hela lite först. Men jag jkan bjuda på lite bilder som jag tog med min kamera och kan förhoppningsvis fylla på med mer bilder när jag får från mina vänner.

Snacka om att jag blev grundlurad!! Tack söta fina ni för att ni tog er tiden att spendera dagen med mig! det betyder oerhört mycket för mig och dagen var HELT underbart rolig!

/ Frida


Bockar av packlistan och en del av min outfit, är tyvärr den bästa bilden med min kamera.Skumpa :DMästerverk signerat Mig, kan någon se vem/vad det föreställer? ;)

TAck som tusan mina sköna vänner för att ni ordnat det här åt mig! Tack Malin och Jessika som planerat allt så fint, och dessutom sett till att så många som möjligt kunde vara med (ingen nämnd och ingen glömd) Ni som har bilder får hemskt gärna skicka till mig!


Drömmer mig bort

Pratade med Mor för en stund sedan, hon har precis varit i Portugal och pappa precis i Milano så jag drömde mig bort till vår bröllopsresa! Först två nätter i Rom. Det finns så mycket jag vill se! så Mycket god mat! ÅÅÅH, det ska bli så roligt. Men vi funderar på vad vi ska sattsa på när vi är där så kort tid. Är Vatikanen något att se? Eller ska man sattsa på coloseum istället? Någon som har varit på båda ställena och kan jämföra? eller är det någon som har varit på något och kan säga något om det? Eller är det något helt annat man ska sattsa på när man är där? Vi vill ju få ut så mycket sommöjligt av vistelsen!

Sen ska vi ju vidare på nästa del av semestern, Kryssning i 7 nätter i Östra medelhavet. Det bli stopp I Athen, på Kreta, Sicilien, Turkiet(kommer inte ihåg vart) och två dagar till Havs. Gud vad jag längtar! Vet inte hur många gånger jag läst informationen om båten. Det ska finnas en is-rink där, tur om man blir sugen på att åka skridskor medan vi är på semester!

Nu ska jag natta mig med lite Sex and the City, Tomas ligger brevid och har ångest, han körde sönder en traktor förut..

Natti!!


I wonder how, I wonder why..

Ja, istortsett 90% tyckte att det paret som satt på tårtkanten var bäst, vi får se vilken det blir i slutändan! Jag tror att jag har ringt alla viktiga samtal som ska ringas, fotograf är bokad, kläder beställda, frisör bokad, kyrka bokad(!) och Ring beställd(ett måste när man gifter sig i Svenskakyrkan). Det var det där med blommor också, ska jag svälja min stolthet och trots allt beställa blommorna från butiken jag skrev om för ett tag sedan? eller ska jag kika vidare. det tål att funderas på, jag är en stolt mäniska och tycker att det hör till ett serviceyrke att bemöta sina kunder med just, god service! Den som lever får te!

Sen har vi funderingar på hur vi ska göra med maten också, men vi ska nog fundera lite på det här i hemmets lugna vrår innan jag skriver det här.  Det är garranterat MASSOR kvar att göra, men jag känner att allt börjar falla på plats.

Vi skulle behöva hjälp med psalmer till kyrkan dock. är det någon som har en favorit? Kanske ingen vinterpsalm, eller begravningspsalm, annars tar vi gärna emot alla förslag ni har!

Idag blir det praktik för hela slanten, det tär på en att jobba hela dagar när jag är van att gå hemma och skrota när jag inte är i skolan, men det är roligt! Jag längtar tills den här utbildningen är färdig, efter sommaren är det "bara" tre terminer kvar! YIHUUE!

/ Frida

Hästar som näbbar?

Idag ska jag inte vara sådär super pretto, bara vanliga jag. Var ute i stallet förut och kom att tänka på folk som jag läst om som ska ha med sig sina djur när de gifter sig och blev lite fnissig av tanken på att Rolle och Zanzico(hästarna) skulle gå före oss i kyrkan. det hade set ut det va! Nej, både vi och dem är nog nöjdast om de får gå i hagen den dagen. Men nog hade de varit söta med en lite blomsterkrans i håret eller en korg i munnen.

Nog med sådana funderingar. Nu ska jag ut och springa med grannarna, jag måste ju hålla formen (vilken?) så att jag kommer i klänningen, hade ju varit för argligt om jag inte kom i den när den kommer.

En sak till! Idag har äntligen min kära vän Charlotta kommit hem på besök efter en nästan två årig vistelse i Australien! längtar tills vi hörs, och tills vi kan träffas!

Ha det fint i solen!

/ Frida


MustaschkampenBröllopsbestyr i all ära, men det finns saker som är viktigare och som rör mer än två människor. Under maj månad är det prostatacancer-månaden. stora insamlingar pågår och det är nu du akn köpa blåa band och mustacher som pins. Prostatacancer är den vanligaste cancer formen i Sverige och cancerfonden behöver alla pengar de kan få. I Stortsett alla berörs av något sätt av prostatacancer. Jag har själv fått diagnosen cancer och det är något av det värsta jag har varit med om i mitt liv. Cancerforskningen behöver alla pengar de kan få och Jag och Tomas ska försöka hjälpa till i kampen mot cacer.

Mustaschkampen pågår under hela månaden och Tomas ska ställa upp. Mustasch är det fulaste jag vet, men när det är för en bra sak har tomas för första gången fått tillåtelse att odla mustach, han kommer aldrig vara fulare än vad han kommer vara under majmånad med sin lilla moppe-much, men det är det värt om vi kan hjälpa till i insamlingen, hjälp oss att samla in pengar och skicka ett sms med texten: BESEGRA 2410 till nummer:72988 för att skänka 50 kronor. Vill du att ditt namn skall vara med skiver du det efter 2410 vill du vara anonym skriver du inget.

Tillexempel: BESEGRA 2410 Frida
nummer: 72988

kan du undanvara 50 kronor är det dags att ta fram telefonen och skänka pengar!jag ska uppdatera bloggen med en bild på hur Tomas mustasch utvecklar sig varje vecka, vill ni följa snorbromsens utveckling, följ min blogg!

/ Frida


På västfronten intet nytt

Idag har jag jobbat, inte allt för ofta det händer. men nu är campingsäsongen äntligen igång och så också jobbtillfällena! Underbart när man trivs så bra på sitt jobb. Idag var jag dock inte i toppform på grund av sviterna efter en MYCKET lyckad grillfest hos en kompis igår. Men jag överlevde dagen, och nu skall jag vila en stund innan vi åker och hälsar på min mor som kommit hem från portugal, kanske kan de hjälpa mig med lite förslag och idéer om frisyr och bukett, sådant som tomas inte är jätteintresserad av(Jo, han är faktiskt intresserad av vissa saker, fotograf, tårtan, färgtema(!) mm.)

Dåligt med planering idag alltså, men desto bättre med pengar i Juni!

Kanske kommer det några mer funderingar i kväll.

/ Frida

RSS 2.0