Livet är fullt med viktiga beslut!

Som sagt, runt ett bröollopmär det massa smådetaljer som är totalt onödiga men oooooh så roliga att fixa med! Något  som vi funderat på här hemma är vilken "cake-topper" (brudparet som står på tårtan) vi vill ha. Borde man köra klassiskt eller någon roligare? Här kommer några allternativ, vad tycker ni! ge oss ris eller ros! vilken är DIN favorit!En som tyder på lite självdistans kanske?
En romatisk version?Ja..en liknande från den tidiagerklassikernas klassiker!Samma fast med lite fluff runtEtt brudpar som sitter på tårtans kantBrud gum som hjälper bruden upp till tårttoppenEller denna?

Nu räknar jag med någon åsikt i alla fall!

bilderna är lånade ifrån

http://www.justcaketoppers.com/Wedding_Cake_Toppers/Humorous.html

http://www.shoppingbutiken.se/index.php?main_page=index&cPath=32_33

Nu är mina hästar snart hungriga och likaså jag! och som Johan så klokt påpekade, inga livomfattande beslut som dessa på tom mage! (hoppas ni uppfattar ironin)

/ Frida

Prisdebatt

Ett annat disskusionsämne på bröllopsforumen är att allt blir dyrare så fort man sätter bröllop eller brud före. -bröllopsfrisyr, -bröllopsfotogarfering, -bröllopsmiddag, -brud"make" och sist men inte minst -brudbukett. Detta är något jag avfärdat som löjligt, tills idag, är jag själv fick erfarenhet av det hela.

Jag ha hittat en bild på den buket jag vill ha på bröllopet, en ganska oanselig bukett med få blommor. och skickade en bild med förfrågan om pris till en florist i närheten. och fick svaret:

Hej och tack för din förfrågan ang. bukett. Lite svårt att bedöma exaktpris idag , och vilken storlek på bukett som gäller , men cirka 700:-till 800:- är min bedömning idag. M.v.h. ......

Sidan som jag hittade bilden på är en sida med hemkörning,
och jag trodde ju inte att det skulle finnas i närheten och jag trodde ju inte att det skulle finnas i närheten och brydde mig helt enkelt inte om att kolla upp det. Men jag blev nyfiken på vilket närmsta var och kollade upp det. En av de närmsta var ovan nämnda blomsterhandel. Priset som stod på hemsidan var 380:- och i den andra butiken ville de alltså ha 700-800:-(!) Mer än dubbelt pris. Då skrev jag ett mail tillbaka och förklarade att jag upptäckt kopplingen och undrade vad som gjorde prisskillnaden och fick då svaret:

Hej igen. Eftersom du hade tagit bilden från blomstersida och förmodligen redan hade ett pris, hade det varit bättre om du ringt så vi hade kunnat diskutera antal och storlek eftersom detta inte gick att se på bilden du skickade. Vi tog för givet att det gällde en brudbukett och där gäller nästan alltid stora blommor med långa skaft 7-10 st, och en bukett där man lägger ner mer arbete och precision eftersom detta är ett speciellt tillfälle. Hoppas du fått de svar du förväntat dig, annars är du välkommen att ringa så att det inte blir några missförstånd, M.v.h

Hmm.. trist ton tyckte jag först, men jag kan överreagerat då jag var hungrig, men tyckte fortfarande att hon kunde varit mer service minded och svarat trevligare. men alltså bara för att de antog att buketten som jag frågade om var en brudbukett (inget jag nämnt tidigare) blev priset dubblerat.
Dock skrev jag tilbaka att jag inte hade menat att "testa" dem utan undrat snarare om det berodde på säsongen och att det vara svårare att få tag på blommorna. hur som haver, jag ska ha min bukett, kosta vad den kosta vill!!

Är det något ni som läser är nyfikna på? något ni vill att jag ska skriva om, let me know!

Nu ska jag se på dokumentären om Kungafamiljen det blir ju bröllop där med om det är någon som missat det!

/ Frida

Skrockfullt om ringar

Jag har funderat mycket på det där med ringar. Mina ringar (min ring än så länge) är ju ett bevis, eller en bekräftelse om vi ska kalla det så på att jag "tillhör" någon. ringarna är ju något som jag vill ha på mig alltid och vill ju då att de ska kännas riktigt, riktigt rätt och "Frida".

När vi förlovade oss (14/2-2007) var vi båda fattiga studenter och de fick bli de ringar som vi ahde råd med, alltså de tunnaste guldringar butiken hade att erbjuda. Innan vår resa till Egypten i år bestämde vi oss för att kolla på nya ringar där.

Nu i efterhan har jag förstått att detta är ett väldigt känsligt ämne på diverse bröllopssidor, att det skulle betyda otur om man bytte ringar eller att man skulle vara "mindre förlovad" bara för att vi bytte ringar. löjligt tycker jag, ringarna är ju egentligen bara en symbol och ett resultat av vår materalistiska syn på saker. Och om vi skulle bryta upp bara för att vi byter förlovningsringar, borde vi nog inte vara tillsammans överhuvudtaget.

Hursom..
När det var dags att kolla på vigselring började jag kolla runt på mååånga hemsidor. Jag hittade ringar i alla de möjliga prisklasser, men kände att 25 000 för en ring var lite saftigt, till och med 10 000 tyckte jag kändes för mycket. Sen kan ringarna se underbara ut på bild men inte alls lika fina när du ser dem i butik. så jag tog mig en tur i smyckes butikerna i Trollhättan och hittade ringen med stort R. de som vi kollat på tidigare hemma var inte alls som jag ville ha dem, stora och metalliga.

Tomas favorit gick bort helt och hållet, trots att det var den jag tyckte bäst om hemma, ringen det blev är liten, tunn och diskret. precis som jag vill ha den. Sen har jag insett att jag har väldigt korta och knubbiga fingrar, för så fort jag prövade ringar som var lite bredare tryckte fingret ihop och såg ut som magen gör när man tränger på sig jeans som är förtrånga i midjan. inte så snyggt med andra ord!

Jag hade läst om en bra guldsmed i Göteborg, så vi tog oss en tur till Götet för att förena nöje med nytta. Shopping, ringbeställning och IKEA. Så nu går jag och väntar med spänning på min fina ring, som ändrades lite i modellen för att passa min förlovningsring. Väntan, väntan.. något jag inte är bra på är att vänta! jag vill ha min klänning, ring och mina skor, nununu!! men den som väntar på något gott!Tomas favorit, och även min till jag hittade DEN ringen
tadaaa!! här är slutresultatet! dock lite omändrat som sagtNu ska jag "lyssna" på vad föreläsaren

/ Frida

morgontidning?

God morgon! börjar min dag med en sedvanlig tur med frukosten vid datorn. istället för att läsa någon tidning läser jag min avänner och bekantas bloggar. Nu gäller det bara att få in rutinerna på att skriva i min egen. Eftersom min blogg främst ska handla om bröllopet kan den många gånger bli väldigt ytlig (har en vag aning om det) men jag hoppas att ni som läser har överseende med det. Vissa dagar kommer ju planeringen troligen stå rätt still, då kanske det blir tankar kring hela dagen, eller bara tankar om mig och mitt liv. Men jag hoppas att ni kan stå ut med det också.

Just för tillfället sitter jag och slipar på ett inlägg om ringar, att vara eller inte vara, vilken skrock det finns kring förlovnings/vigselringar. Men håll till godo, det kommer när det är färdigt!

/ Frida

hittade dem!

HItta ett par från våra två första år ihop, och den på små oss. här kommer dem!Här hade vi varit tillsammans i två år, alltså är vi typ 16 och 171 årnyår! (haha) här är vi kanske 10 år och var mannekänger i munkedal(?), förlåt Jessika för att du är bortklippt, men det var längesedan det brottet gjordes!

Bildkavalkad

Tänkte bjuda på en liten bildkavalkad från vår tid ihop. enjoy!


Vi två med vår Gudson(min systerson) Oliver
Nyårafton 2008Min studentrandom fyllebild, kan vara nyåret innan förra nyårsbilden, tyvärr är det mest sådana bilder vi harPå Cypern, en dag med vespaBranäs för många årsedan, Observera Tomas lillasyster mellan våra huvuden!


från Gran canaria, efteråt har jag varit kreativ som  få.


åååååh.. jag blir så ledsen! ville hemskt gärna ha med en bild på oss när vi var smååå, sådär 10 år, men icke! ska se om jag kan lösa det.

De här bilderna får duga så länge, kanske inte super informativa, men alltid något.

Må bra /
Frida

Skorna


Här är skorna som jag har beställt till bröllopet. fast jag har beställt dem i svart. urläckra om ni frågar mig. och det är ju jag som ska ha dem på mig! Hemsidan som jag beställde dem från beställer skorna efter dina egna mått, du väljer färg, modell, klackhöjd, bred eller smal fot. du får vekligen en sko som är till DIG. nu hoppas jag bara att de verkligen är perfekta!

Nu tänker ni säkert "tjena, varför lägga ner så mycket tid på skorna, de syns ju inte ändå"
- Fel, Fel, fel, fel, fel!
klänningen som jag väntar på är inte en hellång klänning, utan den går till vaderna ungefär, så skorna kommer synas och vara en del i klädseln i allra högsta grad. perfekt för en skoälskare som mig!

Nu ska jag ut och handla frukt, papper och vatten(glömde mitt vatten hemma...)
Sedan ringa samtal

/ Frida

Planeringstid

Idag tänkte jag vara duktig och åka in till skolan på en föreläsning som egentligen är totalt onödig. tji fick jag för det, jag var den enda som åkte in! i stället för lektion blir det alltså att planera bröllop för min del vilket passar ig utmärkt, då jag har samtal att ringa och mail att skicka. mycket som ska klaffa på den stora dagen!

 • Kyrka är bokad
 • lokal efteråt lika så
 • klänningen är beställd
 • Väst + slips är beställda
 • Skor är beställda (super läckra!) ska se om jag hittar en bild så ni får se dem!
 • mat är bestämd
 • ring är beställd
 • "färgtema" är bestämt. (färgtema på bröllopet är grönt, därav den tjusiga färgen på bloggen)
det känns som mycket är färdigt, men det är en hel del kvar.. Jag ska försöka bocka av en del på listan idag innan jag börjar nästa föreläsning (som jag hoppas att fler kommer in till).
 • Boka fotograf
 • kolla runt efter frisör
 • kolla priser på buketten jag vill ha
 • köpa papper till ettiketterna på vinkarafferna
 • beställa tårta
 • beställa cake-topper
 • kolla på smink (vattenfast mascara kanske kan vara något?)
 • köpa underkläder (lite snyggt måste jag få unna mig, inte sant?)
listan med saker som "ska göras" kan säkert bli oändlig, men det var detta jag kunde komma på för tillfället. och egentligen är det enda som "måste" vara är att Vi två lyckas stå framför prästen samma dag och tid, allt runt om kring är ju bara bonus. men förhoppningsvis gifter man sig bara en gång, så lite extra fix måste jag få unna oss!

Pust!

Det där tog sin tid! Nu har jag suttit en bra stund och försökt få till en snygg "header" på min blogg och ni ser hur bra den blev..

Hur som hellst, välkomna till min blogg, här kommer jag skriva om mitt liv och mina tankar som just nu för det mesta kretsar kring planerinen inför mitt och min sambos(fästman låter för löjligt..) bröllop. efter sju år tillsammans tyckte vi att det var dags och välja varandra inför våra nära och kära (och gud..).

Den 24 Juli 2010 klockan 16.00 ringer kyrkoklockorna för oss två!

Hoppas att någon är intresserad av att följa vår väg mot altaret, kanske ge oss ett tips eller två. alla funderingar och frågor är välkomna!

Hej så länge, nu ska jag ut på en springtur!

/ Frida

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0